229  Εκλογικά τμήματα στη Βοιωτία-Αναλυτικές οδηγίες για την ψηφοφορία

21 Μαΐου   2023 εκλογές για την ανάδειξη βουλευτών

  1. Η  ψηφοφορία σύμφωνα με τη Νομοθεσία για την Εκλογή Βουλευτών  (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α/15-3-2012) θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 έως 19:00.
  2. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.
  3. Για την Εκλογική Περιφέρεια Νομού Βοιωτίας από το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου ανακηρύχτηκαν 29 συνδυασμοί κομμάτων.
  4. Για την Εκλογική Περιφέρεια Νομού Βοιωτίας συστάθηκαν 229  εκλογικά τμήματα βασικών εκλογέων και ένα μεικτό τμήμα ετεροδημοτών για τους εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών των εκλογικών Περιφερειών Καρδίτσας και Ευρυτανίας . Οι εκλογές για το τμήμα αυτό θα διεξαχθούν στο 2ο Δημοτικό σχολείο Λιβαδειάς .
  5.   Συνολικά θα ψηφίσουν  105.432  εκλογείς  εκ των οποίων οι 104.672 είναι βασικοί εκλογείς, 760 ετεροδημότες.
  6. Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών. Στους εκλογείς θα γίνει γνωστό το εκλογικό κατάστημα που  ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που θα εκδώσουν οι Δήμοι του Νομού, 3 ημέρες πριν την εκλογή.
  7. Στην Εκλογική Περιφέρεια της Βοιωτίας εκλέγονται 3 βουλευτές.
  8. Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμηση του υπέρ υποψήφιων των συνδυασμών για την ανάδειξη  βουλευτών   σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο παραπλεύρως του ονόματος  με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών.

  •  Θα πραγματοποιηθεί διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από Δικαστικούς Αντιπροσώπους  όλων εκλογικών τμημάτων του Νομού από tablet . Η μετάδοση των αποτελεσμάτων στο ΥΠΕΣ από tablet  γίνεται παράλληλα με τον καθιερωμένο και προβλεπόμενο τρόπο (τηλεγραφήματα – τηλεφωνική αναμετάδοση) 

                                                             Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

                                                                            ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ

Σχετικά